Naar boven

Wandelschoenen en de kracht van wandelen

    Door Jolanda Roelands

Wandelen is goed voor je hart, je bloedvaten en zelfs je stemming fleurt ervan op. Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat je voeten net zoveel plezier beleven aan de kilometers door bos en velden. Je gaat toch ook niet zonder schaatsen het ijs op?

Wat voor wandelaar je ook bent

Verschillende onderzoeken tonen het aan: wandelen bevordert je lichaam, geest en gezondheid. In Nederland zijn we goed bezig. Wandelen is volgens de Wandelmonitor 2016 de meest ondernomen activiteit in de vrije tijd. Wandelaars heb je in alle soorten en maten: de wandeltoerist, de stadswandelaar, de gezinswandelaar, de zondagmiddagwandelaar, de solist-wandelaar, de routewandelaar, de prestatiewandelaar, de gezondheidswandelaar en de pelgrimstochtwandelaar. Zoveel wandelaars, zoveel voeten en zoveel wandelschoenen. Hoe kies je nu de wandelschoen die bij jou past?


Een goede wandelschoen is onmisbaar

Over de verschillende soorten wandelschoenen schreven we al eerder in ons blog. Helaas bestaat er geen gemiddelde wandelaar. Waar de een het liefst op een hoge schoen een rondje door het dorp loopt, legt een ander zonder problemen de Strandzesdaagse af op lage schoenen. Daarom benadruk ik hier nog maar eens het allerbelangrijkste. Dat is namelijk of jij lekker loopt op je wandelschoenen. En dat kun je alleen maar zelf ervaren. Neem de tijd om dat te ontdekken in onze winkels. We laten je graag allerlei soorten en maten wandelschoenen passen om het verschil te voelen. Trek wel de sokken aan die je op je wandeltochten meestal gebruikt. Vanzelfsprekend mag je van ons een goed advies verwachten over de beste pasvorm voor jouw type voeten. En over de voor- en nadelen van de ene of de andere schoen als het gaat om gewicht of waterdichtheid.

Wandelschoenen van Salomon, New Balance, Meindl en Hi-Tec

Van Meer Schoenen heeft een brede collectie wandelschoenen voor het hele gezin. Over enkele van onze merken vertellen we je graag iets meer.

Salomon
Het Franse merk Salomon kent zijn oorsprong in de Franse Alpen. Al in 1947 startte het merk met innovatief design voor met name de skisport. Later kwamen daar schoenen en kleding voor bergbeklimmen, wandelen en andere outdoor-sporten bij.

New Balance
De wandelschoenen van New Balance zijn bekend om hun uitstekende pasvorm. Het Amerikaanse merk bestaat al meer dan 100 jaar. Hun motto? ‘We were born to move’. New Balance heeft breedtematen in haar wandelschoenen voor zowel dames als heren.

Meindl Shoes
Al meer dan 300 jaar maakt Meindl in het zuiden van Duitsland unieke schoenen. Het merk staat voor kwaliteit, traditie en innovatie en blijft op zoek naar de meest comfortabele wandelschoen. Dat zie je terug in hun nieuwe Comfort Fit Wellness-lijn. Een bredere leest en een inlegzool die zorgt voor een goede vochtopname. Ook handig: de inlegzool kun je vervangen door een orthopedische inlegzool.

Hi-Tec
In 1974 richtte Frank van Wezel in het Engelse Shoeburyness (what’s in a name) het merk Hi-Tec op. Hij startte met een innovatieve lichtgewicht squashschoen en breidde de collectie in de loop van de jaren uit naar andere sporten. Sinds 2011 is het bedrijf in Nederland gevestigd en sinds 2014 is Hi-Tec de officiële sponsor van de "The Walk of the World", oftewel "de Nijmeegse Vierdaagse". Het merk blijft innovatief. Wat denk je van wandelschoenen met ingebouwde navigator? Een lichte vibratie geeft aan of je linksaf of naar rechts moet. Zo kun je meer van je omgeving genieten in plaats van met je neus op een routekaart of app geplakt te zitten. Dit nieuwe snufje is nog niet bij ons te koop. Maar we hebben wel andere comfortabele Hi-Tec schoenen.

Wanneer gaan we wandelen?

Heb je al zin gekregen in een mooie wandeling?
Check de wandelagenda van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) voor vele wandelevenementen in Nederland. Ook de Van Goghwandeling in Zundert (3 juni 2017) en de Kennedymars Rijsbergen (16 juni) zijn weer in aantocht. Maar begin bij de basis: geef jouw voeten de beste schoenen!

“Wandelen is de haast uit je hoofd lopen en kijken wat er overblijft.”
Veel gezonde en plezierige wandelkilometers!