Naar boven

Historie

De firma J. van Meer & Zonen is opgericht in 1936. In de eerste jaren van het bestaan, bestond de verkoop voornamelijk uit ambulante handel, waarbij Jan van Meer, net als de bakker, slager en vele anderen in die tijd, door weer en wind met de fiets langs de klanten ging. Met de fiets en een mand voorop volgeladen met klompen bezocht hij zijn klanten, van Rijsbergen tot Tilburg en van Sprundel tot Bergen op Zoom.


Eerste winkel in Rijsbergen

In 1940 begonnen Jan van Meer en Truus van Oers in het pand aan de Dorpstraat 8a in Rijsbergen een winkel in schoenen, naast de voormalige smederij van de familie Hessels. In 1951 verhuisde Jan van Meer samen met zijn vrouw en 3 zonen naar de Hogestraat 3 en breidde de familie zaak verder uit. De ouders Van Meer hadden het geluk dat alle drie hun zonen zich erg voor de schoenenbranche interesseerden.

Uitbreiding in Sprundel

Na alles in Rijsbergen in de Hogestraat op een rijtje te hebben gezet, startte Jan van Meer, in de volksmond bekend als Jantje Mèère, samen met zijn jongste zoon Johan in 1965 een filiaal in Sprundel. De middelste zoon Bert nam 2 jaar later het filiaal in Rijsbergen onder zijn hoede. Oudste zoon Frans runde van 1967 tot 1998 een filiaal in Gilze, nadat hij enkele jaren de route van vader Jan had waargenomen. De zoons werkten samen met hun echtgenotes hard om de winkels te ontwikkelen tot florerende modieuze schoenenzaken die service en kwaliteit bijzonder hoog in het vaandel hebben staan.

Moderne familiezaak

Zo is de onderneming Van Meer Schoenen stapsgewijs uitgegroeid tot een moderne familiezaak, waar voor alle dames, heren en kinderen van iedere leeftijd passende schoenen te vinden zijn. Inmiddels staat de derde generatie klaar om de volgende decennia Van Meer Schoenen te waarborgen. In Sprundel kunt u terecht bij Jolanda Roelands - van Meer en John Roelands, en in Rijsbergen staan Hans van Meer en Willemijn de Jongh voor u klaar.

Na 75 jaar bruist Van Meer Schoenen nog als vanouds!