Naar boven

These boots are made for....

    Door John Roelands

Mannen opgelet: je kunt er nu echt niet meer omheen. De booties zijn definitief doorgebroken als de perfecte schoen voor de moderne man. Die moet je deze winter in huis hebben. Waarom? Omdat de winterboot gemaakt is voor … nou ja, eigenlijk voor alles.

These boots are made for walkingZo’n 50 jaar geleden wist Nancy Sinatra het al: ‘These boots are made for walking.’ En dat is precies waar de stoere boots deze winter voor bedoeld zijn. Ik heb het niet over wandelschoenen, dat is een verhaal apart. Ik bedoel stevige hoge veterschoenen met een rubberen zool. Want man, we lopen wat af hè. Vuurwerk afsteken in een ijskoude oudjaarsnacht. Boodschappen doen terwijl de straten glimmen van de ijzel. Met je vriendin shoppen tijdens de feestmaand. Of ’s nachts op de taxi wachten na een avondje stappen met vrienden. Met een paar workerboots van Panama Jack of Bugatti trotseer je herfststorm en winterweer. Je voeten blijven heerlijk warm en het staat nog eens goed onder je jeans met sweater of leren jack.

These boots are made for playing

Niet zo’n liefhebber van stoere, grove veterschoenen? Speel dan met de sneakerboot. De perfecte keuze voor de man die soms zijn stoere kant laat zien en soms zijn businesslook. Zoals de naam al zegt is de sneakerboot een hoger model sportachtige schoen. In onze collectie hebben we bijvoorbeeld mooie sportieve veterbooties van het merk Australian. Met de sneakerboot kun je heel eenvoudig je nette outfit downdressen. Watte? Dat is dus je formele kleding -een pak of nette broek met overhemd- een casual twist geven met een sportieve schoen. Of doe het andersom. Draag deze schoen onder een jeans en shirt om met je lief uit eten te gaan. Of trek ze aan als je een dag met de kinderen op pad gaat naar de bios/binnenspeeltuin/Winterefteling (… vul het maar in). Play it!

These boots are made for working


Het leven bestaat niet alleen uit spelen, je moet ook werken. Heb jij een baan waar je een beetje gekleed voor de dag moet komen? En denk je dat je dan geen boots aan kunt trekken? Je hebt het mis. Een paar mooie veterboots van ons nieuwe Italiaanse merk Giorgio staan prima bij een nette broek en overhemd. In neutrale kleuren als cognac, zwart en bruin en altijd met mooie details zoals brogue. Je weet wel zo’n lijn met van die gaatjes. Wist je trouwens dat schoenmakers die brogue-gaatjes vroeger op schoenen maakten zodat het regenwater er doorheen kon weglopen? Toen waren het echte gaatjes. Nu niet meer hoor. Als je regelmatig je schoenen inspuit met een protector dan loopt het regenwater ook er vanaf.


These boots are made for making progress

Misschien denk je, leuk die veterbooties, maar wat een gedoe om steeds de veters los en vast te maken. Geen nood, we hebben in onze collectie ook boots voor mannen die houden van opschieten: de chelseaboot. Deze halfhoge bootie heeft namelijk in plaat van veters elastiek aan de zijkanten. Zo schiet je snel je schoenen aan. Het mooie van de chelseaboot is dat deze er in verschillende stijlen is. Netjes met een dunnere zool voor de klassieke look of stoer met een dikkere rubberzool. De Beatles maakten ze in de jaren zestig hip. Nu ben jij überhip met de chelseaboot. Probeer ze gerust eens uit in een van onze winkels.

Met welke boots ga jij de winter in?