Naar boven

Stap uit je comfortzone met comfortschoenen

Door Jolanda


Gemakschoenen, comfortschoenen, gezondheidsschoenen. Hoe je ze ook noemt, deze maand staat in het teken van de betere schoen voor je voeten. Nu hoor ik je denken: Jakkes, comfortschoenen. Dat klinkt als suf en saai. Die trek ik niet aan! In dit blog laat ik je zien dat je modieus voor de dag kunt komen én zonder zere voeten of andere klachten een hele dag kunt winkelen, wandelen en met de kinderen op stap. Stap eens uit je comfortzone en beleef magie met comfortschoenen.

Gezellig een middag shoppen met vriendinnen. Een stevige wandeling door de duinen. Een hele dag met je kinderen op sjouw. ’s Avonds plof je op de bank. Moe, voldaan en met zere voeten. Met een vervelende blaar of stekende eksteroog op je kleine teen. Of nog erger met een pijnlijke rug. Je was er al bang voor. Die hakken stonden super mooi onder je outfit, maar echt praktisch zijn ze niet om een hele dag op te lopen.

Comfortabele keuze

Voor sommige mensen zijn comfortschoenen geen keuze. Door lichamelijke klachten dragen ze noodgedwongen schoenen die extra comfortabel zijn voor hun voeten. Denk aan mensen met chronische rugklachten of met zware diabetes. Als je de keuze hebt, waarom zou je dan zere voeten en andere klachten wél voor lief nemen? Daarom zijn er steeds meer mensen die preventief kiezen voor comfortschoenen. Niet voor alle dagen, dat hoeft niet. Maar wel voor die dagen waarop je voeten het zwaar te verduren hebben. Een goede balans voor je lichaam begint bij je schoenen.

Modieuze schoenen

Comfortschoenen zijn niet meer de lompe bakken waarmee je – ik zeg het maar gewoon- nog niet dood gevonden wilt worden. Tot voor enkele jaren geleden was een comfortschoen synoniem voor een grote bruine veterschoen met een stevige zool en hielkap. Degelijke schoenen dus. En degelijk is een woord dat zeker niet op jou van toepassing is. Tuurlijk, je bent nog niet oud en zeker hip, maar je hebt wel zo nu en dan zeurende knieën en last van je onderrug. Gelukkig begrijpen steeds meer

merken die comfortabele schoenen maken, dat ze ook modieus moeten zijn. Dus zijn er nu comfortschoenen te verkrijgen in verschillende kleuren en modellen die passen bij het modebeeld. Het oer-Hollandse merk Wolky heeft bijvoorbeeld laarzen, booties en zelfs pumps in de collectie. Allemaal met een anatomisch en uitneembaar voetbed. Dat merk je. Deze schoenen geven je voeten steun, waardoor je minder moe wordt. Ook de merken Gabor en Ecco brengen schoenen die lopen als pantoffeltjes en waarvan niemand ziet dat ze “degelijk” zijn.

Ook voor mannen

Niet alleen vrouwen hebben comfort nodig. Ook mannen kunnen ondersteuning voor hun voeten gebruiken. Hoewel de meeste van hen niet een hele dag winkelen, laat staan op hakken, kunnen zij net als vrouwen lichamelijke klachten krijgen door het dragen van verkeerde schoenen. Verkeerde schoenen zijn namelijk ook schoenen die niet goed passen, met een slap contrefort of schoenen waarvan de zool en hak schuin zijn afgesleten. Mephisto en Ecco brengen moderne mannenschoenen met het nodige comfort. Een elastische tussenzool voor extra demping, een goed voetbed en een stevige hiel. Het Nederlandse schoenenmerk Gijs gaat nog een stapje verder. Deze schoenen zijn er in meerdere breedtematen. Mannen met smalle en met extra brede voeten kunnen met Gijs zeker slagen. Bovendien kan het anatomisch gevormde voetbed verwisseld worden. Maar het mooiste van al is, dat het ook nog eens hele leuke en eigentijdse herenschoenen zijn.

Where the magic happens

Misschien moet je een drempel over. Ligt jouw comfortzone bij de hoge hakken, de hippe flatjes of lekkere afgetrapte gympies. Als je eenmaal een dag op comfortabele schoenen hebt gelopen, ervaar je het verschil. Je voelt de magie. Alleen nog maar moe en voldaan op de bank na die lange dag. Zonder pijntjes.

The magic happens out of your comfort zone. Mooi hè, hoe die oppepzinnetjes altijd waar zijn?

Kom eens langs in één van onze winkels. Zie met eigen ogen en voel met eigen voeten dat comfort en hip prima samen gaan.