Naar boven

Slippers aan je voeten, kan het nu wel of niet? Het grote slipper-dilemma

Door Jolanda


De temperaturen lopen op. Tijd voor iets luchtigs. Het liefst ook aan je voeten. Maar ja, slippers en sandalen… Kun je die naar je werk aan? Is het wel goed voor je voeten? En, zijn je voeten toonbaar om die zo bloot aan de wereld te laten zien? Drie dilemma’s over het dragen van slippers en sandalen op een rijtje.

Slippers verpesten je voeten

We beginnen met het minst leuke deel. Dan hebben we dat maar gehad. Slippers kunnen namelijk voetproblemen veroorzaken. Iedereen weet dat het niet best is voor je voeten om iedere dag op stilettohakken te lopen. Of op te platte of slechtpassende schoenen. Zo is het evenmin een feest voor je voeten als je ze iedere dag slippers aantrekt.

Slippers geven je geen bescherming. Je voeten zijn in slippers open en bloot en daarmee een gewillig slachtoffer voor steentjes en splinters. Steun hoef je van slippers ook niet te verwachten. Omdat ze geen voetbed hebben kun je last van je knieën of heupen krijgen. Nu zijn er ook slippers met een voetbed, zoals van Gabor, Rohde en Birkenstock. Daarin hebben je voeten iets meer steun. De FitFlop kent een zogenaamde Microwobbleboard technologie. Met de speciale zool krijg je het gevoel alsof je op blote voeten loopt en neemt de belasting op je gewrichten af.

Wat voor slippers geldt, gaat niet helemaal op voor het andere zomerse schoeisel: sandalen. Door het bandje om de hiel, hoeven je voeten minder te klauwen en komen ze meer tot rust dan in slippers. Bovendien heb je bij sandalen meer keus in comfort met toch een modieus uiterlijk.

Het algemene advies luidt om slippers en sandalen niet langer dan twee uur per dag te dragen. Dat lijkt ons, met (hopelijk) een warme zomer in het vooruitzicht, in de praktijk moeilijk uit te voeren. Onze tip is om een dagje slipperen af te wisselen met een dagje op andere schoenen lopen. Een met leer gevoerde schoen met een goede sluiting lijkt misschien te warm. Niets is minder waar. Leer ademt en daarom worden je voeten zeker niet warmer of plakkeriger in een leren schoen dan in slippers.

Slipper-dresscode

Stel je voor. Je hebt een afspraak bij de huisarts en hij komt je op slippers uit de wachtkamer halen. Of je komt bij de hypotheekadviseur op kantoor en zij neemt op slippers jouw financiële situatie met je door. Je zou er raar van op kijken, denken we.

Wanneer kun je dan wel slippers dragen? Daar kunnen we kort over zijn. Eigenlijk alleen naar het strand of thuis in de tuin. Slippers draag je zeker niet op je werk. Tenzij je strandwacht bent of in een strandtent werkt. Alhoewel het voor je voeten en gewrichten ook dan beter is een schoen te dragen. Wel eens geprobeerd te rennen over het mulle zandstrand op slippers? Wel eens een hele dag op slippers met dienbladen vol drankjes en borden heen en weer gelopen? Nou, precies.

Slippers aan je voeten (en daarbij horende kleding) associëren mensen niet met professionaliteit. Het maakt dan niet uit of je advocaat bent of autoverkoper. Ook al vallen de mussen van het dak, je trekt schoenen aan die passen bij jouw professie, als je tenminste wilt dat jouw klanten jou serieus nemen.

Vrouwen hebben het iets makkelijker dan mannen. Met een sandaaltje op een hakje ben je meer aangekleed dan met een slippertje. Maar ook dan is het de vraag of iedereen zit te wachten op de aanblik van je tenen, hoe mooi gelakt je nagels ook zijn.

Help! Je ziet mijn voeten in slipppers
Wanneer je vrouwen vraagt wat ze mooi aan zichzelf vinden, zijn er weinig dames die zeggen “mijn voeten”. Mannen denken daar niet anders over. Over hun eigen voeten dan hè? Het lijkt wel alsof de plaats onderaan het lichaam terug komt in de aandacht die we aan onze voeten schenken. Dat hangt vast en zeker samen met het feit dat in ons landje die voeten voor een groot deel van het jaar niet zichtbaar zijn. Maandenlang stoppen we ze in sokken en laarzen. Maar zodra het weer beter wordt, wil iedereen het liefst alles uitgooien. En ja, dan zie je ook voeten in hun volle glorie. Kalknagels, eeltplekken, knobbels, droge hielen en hamertenen. Alles is zichtbaar en dat is niet altijd even prettig.

Om heel het jaar door goed te kunnen lopen, is verzorging van de voeten heel belangrijk. Met eksterogen en eeltplekken ga je nu eenmaal niet zo fijn door het leven, hoe goed je schoenen ook zijn. Eén keer per week een voetscrub maakt je voeten zacht en voorkomt of vermindert eeltplekken. Je kunt scrubs kopen bij de drogist, maar net zo makkelijk maak je zelf een scrub met ingrediënten uit je keukenkastje.


Probeer dit recept voor een voetscrub maar eens.
Meng één kopje bruine suiker, met twee eetlepels extra vergine olijfolie of babyolie en met twee eetlepels water. Daarna voeg je vier eetlepels honing toe en een paar druppels etherische olie. Bijvoorbeeld met muntgeur voor tintelfrisse voeten. Je kunt ook verse muntblaadjes (in kleine stukjes gescheurd) door de scrub mengen.
Je voeten insmeren met de scrub en in cirkels over je voeten draaien. Zo verwijder je dode huidcellen en maak je je huid zacht. Afspoelen met lauwwarm water, goed drogen en insmeren met een vochtinbrengende crème.

Het resultaat: heerlijk zachte voeten die gezien mogen worden in je slippers en sandalen. Met een fleurig nagellakje voor de dames en keurig geknipte nagels voor de mannen en kinderen kun je echt voor de dag komen.


Slippers en sandalen: een zomer-musthave

Slippers en sandalen zijn niet meer weg te denken uit de zomerschoenencollectie. Je begrijpt dat wij dan ook de laatsten zijn, die zeggen dat je geen slippers moet dragen. In de collectie bij Van Meer Schoenen vind je slippers en sandalen in alle soorten, maten en prijzen, zowel voor dames, heren als kinderen.

In de collectie op onze website, zie je er verschillende. Beter is om even binnen te lopen, want in de winkel hebben we meer keus. En daarbij krijg je altijd een goed en eerlijk advies over de kwaliteit van de slipper en het (gebrek aan) comfort voor je voeten.

Wij wensen je een heerlijke, lange zomer met veel slipper- en sandalendagen!