Naar boven

Schoenen maken de man

Door Hans


Mannen en schoenen. Dan denk je al snel aan mannen en foute schoenen. Bij vrouwen en schoenen daarentegen, denk je meteen aan hele andere dingen. Want de meeste vrouwen zijn dol op schoenen. Op het ziekelijke af, als je het mannen (én vrouwen) vraagt. Maar mannen? Die hebben duidelijk veel minder met schoeisel. Uitzonderingen daargelaten. Kleren maken de man, luidt het bekende spreekwoord. Maar als de blik van een vrouw langs dat strakke pak naar beneden glijdt en stuit op een paar afgetrapte en niet gepoetste schoenen, sta je als man mooi met 1-0 achter. Tijd voor verandering. Schoenen maken de man!Sekseverschillen en schoenen
Nou vooruit, nog een paar verschillen tussen de seksen als het op schoenen aan komt. De vrouw koopt schoenen omdat...? Tja, waarom niet eigenlijk? Voor bij die ene kleur broek. Geen betere troost dan een nieuw paar schoenen. Of gewoon omdat ze dat paar echt móet hebben. Een man koopt schoenen omdat zijn huidige schoenen aan vervanging toe zijn.

De vrouw komt een schoenenwinkel binnen met een duidelijk beeld voor ogen wat ze wil. Dat heeft ze op internet of in de modebladen al gezien. Een man komt de zaak binnen en weet vaak alleen een kleur die hij wil of hij wijst naar zijn voeten en vraagt om iets soortgelijks. Hij laat zich graag helpen bij het kiezen en passen van schoenen.

Als een vrouw schoenen past, gaat het er vooral om hoe ze staan. Knelt die punt eigenlijk best wel bij de grote teen? Niet zeuren, dat loopt ze wel in. Voor een man is het belangrijk hoe de schoen zit. Hij geeft de voorkeur aan comfort boven uiterlijk.

Bij de uiteindelijke keuze van de schoen gaat de vrouw af op wat ze zelf wil. ‘Heb je niet al zwarte laarsjes?’, kan haar man zeggen. Ze koopt die zwarte laarsjes. Als hij het ene paar lekkerder vindt zitten, maar zij vindt het andere paar mooier, koopt hij het andere paar. Tenslotte hebben mannen vaker -vergeleken met vrouwen- twee soorten schoenen. Eén paar voor naar het werk en één paar voor de vrije tijd.


Mannen maken inhaalslag met schoenen
Gelukkig is de man met een inhaalslag(je) bezig. Niet alleen de jonge generatie, ook mannen van een zekere leeftijd kiezen steeds vaker voor een andere schoen dan eentje in de categorie ‘zwart is altijd goed’. Nu is zwart ook vaak prima, maar onder een pak hoef je niet alleen maar zwarte schoenen te dragen. Met cognackleurige of een lichtgrijze schoen al dan niet in een hoog vetermodel, maak je je mooie pak af. De echte durfal ‘ontwerpt’ zijn eigen schoen en creëert een paar handgemaakte herenschoenen zoals niemand anders die heeft. Dat zijn met recht personal pairs. Kies de soort zool en het materiaal. Bepaal de kleur van het stiksel, de soort neus en welke kleuren leer je gebruikt. Je kunt zelfs een foto in het leer laten verwerken. Zo’n mooi paar is niet alleen geschikt voor onder een zakelijk pak, ook onder een jeans of chino staat zo’n toffe en unieke schoen fantastisch. Kijk op www.kopsschoenen.nl voor de mogelijkheden.

Deze personal pairs zijn overigens ook een uitkomst voor mannen met een kleine schoenmaat of met twee verschillende schoenmaten.

Met accessoires als een mooie riem (in dezelfde kleur als je schoenen) of leuke fun socks ben je helemaal aangekleed. Fun socks? Nee, die Mickey Mouse sokken mag je zeker niet meer aan. Wel sokken met printjes en kleurtjes.

Herenschoenen, het beste uit twee werelden
De meeste mannen willen er niet altijd strak uit zien. Een (vrije) casual dag kan een verademing zijn. Voor die dagen ga je voor gemakkelijke schoenen met sportieve invloeden van bijvoorbeeld Cruijff, G-Star of Brunotti. Kies je een laag model of liever een hogere schoen? Het kan allebei en staat prima onder een jeans of van de zomer onder een bermuda.

Trouwens, ook als je geen nieuwe schoenen nodig hebt, kun je je schoenen niet vergeten. Je tanden poets je iedere dag en schoenen verdienen ook een regelmatige poetsbeurt. Een leuke outfit met een paar kale, vale stappers eronder? Puntje eraf, denkt die leuke vrouw….

Kortom, schoenen maken de man. Neem eens een kijkje in onze herencollectie en kom vooral op je gemak zitten en passen in onze winkels in Rijsbergen en Sprundel. Wij zorgen voor het beste uit twee werelden. Schoenen die jij lekker vindt lopen én waar je mee voor de dag kunt komen.