err
Zoek formulier
BLOG

THESE BOOTS ARE MADE FOR....

Afbeelding

Mannen opgelet: je kunt er nu echt niet meer omheen. De booties zijn definitief doorgebroken als de perfecte schoen voor de moderne man. Die moet je deze winter in huis hebben. Waarom? Omdat de winterboot gemaakt is voor … nou ja, eigenlijk voor alles.

Lees meer
DOOR
JOHN ROELANDS
door afbeelding

BREDE OF SMALLE VOETEN? KIES DE SCHOEN DIE JOU HET BESTE PAST.

Afbeelding

Over het nut van voeten meten.

Een goede balans begint bij de basis: je voeten. Daar sta je een hele dag op. Jouw voeten zijn uniek. Zij verdienen een schoen die perfect past en waar jij je comfortabel in voelt. Alleen door te meten weet je of je een brede leest nodig hebt of dat jouw voeten zich comfortabeler voelen in een smaller model. Meet het en je weet.

Lees meer
DOOR
WILLEMIJN DE JONGH
door afbeelding

WANDELSCHOENEN EN DE KRACHT VAN WANDELEN

Afbeelding

Wandelen is goed voor je hart, je bloedvaten en zelfs je stemming fleurt ervan op. Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat je voeten net zoveel plezier beleven aan de kilometers door bos en velden. Je gaat toch ook niet zonder schaatsen het ijs op?

Lees meer
DOOR
JOLANDA ROELANDS
door afbeelding

TIPS EN WEETJES OVER KINDERSCHOENEN METEN, PASSEN EN KIEZEN

Afbeelding
Alles voor ‘t jong

Kleine Uggs, mini-Adidasjes of metallic ballerina’s. Kinderschoenen zijn al lang niet meer zo duf als in onze tijd. Hoe goed zijn die hippe schoenen eigenlijk voor de kindervoetjes die in de box trappelen, net leren lopen of buiten gaan ravotten? 

Lees meer
DOOR
HANS VAN MEER
door afbeelding

DENK JIJ WEL EENS NA OVER JE AANKOPEN?

Afbeelding

Lokaal en duurzaam

 

Schoenen, je kunt er geen genoeg van krijgen. Dat vind ik ook. Maar, denk je ook wel eens na over de schoenen die je koopt? En twijfel je ook wel eens tussen lokaal kopen of in de grote stad of via internet shoppen?  Een kleine reflectie voor de laatste maand van dit jaar. 

Lees meer
DOOR
JOHN ROELANDS
door afbeelding

WELKE 3 SCHOENENTRENDS ZIJN NIET TE MISSEN DEZE WINTER?

Afbeelding

Eet jij soms elke dag hetzelfde? Variatie is belangrijk en dat geldt net zo goed voor schoenen. Gelukkig valt er deze winter volop te variëren in schoenen. De ene dag ben je een stoere western chick, de volgende dag een rebelse biker om daarna weer te shinen als een happy, preppy girl. Deze 3 schoenentrends zijn niet te missen dit najaar.

Lees meer
DOOR
WILLEMIJN DE JONGH
door afbeelding

LAAT ME JE SCHOENEN ZIEN EN IK WEET WIE JE BENT

Afbeelding

De psychologie van schoenen

Ogen zijn de spiegels van de ziel, is een bekende uitdrukking. Werp een volgende keer eens een blik naar de grond, in plaats van in die poppetjes te kijken. Want wist je dat je aan de soort schoenen kunt zien met wat voor type man of vrouw je te maken hebt?  

Lees meer
DOOR
JOLANDA ROELANDS-VAN MEER
door afbeelding

SCHOENENTRENDS 2016 VS 1936

Afbeelding

Herken jij trends van nu uit de schoenmode van 80 jaar geleden? 
Tachtig jaar geleden legde Jan van Meer de basis voor onze schoenenzaken. We vieren dit jaar ons 80e verjaardagsfeestje! Een mooi moment om de schoenentrends van dit voorjaar te vergelijken met wat dames in de jaren dertig van de vorige eeuw droegen. 

Lees meer
DOOR
HANS VAN MEER
door afbeelding

WIE ZOET IS, KRIJGT WARME VOETEN

Afbeelding

Tips voor warme voeten én voor de feestdagen

De laatste maand van het jaar staat voor de deur. Naast feestdagen brengt die maand meestal ook kou mee. En dat betekent voor velen helaas ook: koude voeten. Daarom geef ik je tips om koude voeten te voorkomen én cadeautips voor de man of vrouw die alles al heeft. 

Lees meer
DOOR
JOHN
door afbeelding

WIE IS TOCH DIE VROUW DIE DE SCHOENENDOZEN HAALT?

Afbeelding

In gesprek met ons personeel

In onze winkels in Rijsbergen en Sprundel hebben we het geluk samen te werken met geweldig personeel. Wij vonden het leuk hen deze keer het podium te geven in ons blog. Zo leert u ze een beetje beter kennen. We voelden onze meiden flink aan de tand. Over hun hobby’s, hun mooiste schoenenherinneringen of grootste schoenenblunders. En ze gaven antwoord op de vraag: hebben vrouwen echt zoveel schoenen? 

Lees meer
DOOR
HANS
door afbeelding

SCHOENENTRENDS GESPOT VOOR WINTER 2015/2016

Afbeelding

Contrast is hét toverwoord in de najaarsmode

Niets is té gek deze winter als het gaat om schoenen met kleding combineren. Een lief klokkend jurkje met een paar sneakers, een nette broek met stoere chelsea-boots eronder of mooie pumps bij een verwassen jeans met gaten. Met de thema’s Nature, Citylife en Luxury kun je mooie contrasten maken. En dat is precies wat we dit najaar zoeken. 

Lees meer
DOOR
WILLEMIJN
door afbeelding

UITVERKOOP, SALE, SOLDEN

Afbeelding

5 eyeopeners over de uitverkoop

Dat wij Nederlanders van koopjes houden, is algemeen bekend. De uitverkoop brengt soms de vreemdste driften in mensen naar boven, zo blijkt uit dit realityfilmpje en uit dit grappige filmpje. Onze klanten zijn zo niet, dat weten we. Dus we gaan op deze plaats geen ondernemersgezeur laten horen over de teloorgang van de beschaving in tijden van sale. Zo zijn wij namelijk ook niet. Je krijgt van ons gewoon vijf eyeopeners.

Lees meer
DOOR
JOLANDA
door afbeelding

WAAROM VROUWEN ZOVEEL SCHOENEN (NODIG) HEBBEN

Afbeelding

En welke schoenen niet mogen ontbreken in je collectie

Er zijn vele dingen die mannen –nog steeds- niet van vrouwen begrijpen. “Waarom zeggen ze het omgekeerde van wat ze bedoelen?” en “Waarom moet alles direct gebeuren?” De antwoorden daarop ben ik nog aan het zoeken. Maar toevallig weet ik wel het antwoord op de vraag “Waarom hebben vrouwen zoveel schoenen?”

Lees meer
DOOR
JOHN
door afbeelding

INKOPEN IS VOORUIT ZIEN

Afbeelding

Een dagje schoenenbeurs 


Terwijl in februari en maart 2015 iedereen al uitkeek naar het voorjaar, dompelden wij ons volledig onder in de winter. Winter 2015/2016 welteverstaan. Een kijkje achter de schermen bij de inkoop van de wintercollectie schoenen.  
Lees meer
DOOR
HANS
door afbeelding

OP JE PAASBEST!

Afbeelding
De schoenentrends voor het voorjaar.

Het voorjaar staat voor de deur. Tijd voor nieuwe schoenen en kleding. De donkere winterkleuren maken plaats voor lichte en vrolijke tinten. En met Pasen komt de eerste extra vrije dag er weer aan. Heerlijk! Zorg jij ook dat je er op je paasbest uitziet?
Lees meer
DOOR
WILLEMIJN
door afbeelding

DE PADEN OP, DE LANEN IN

Afbeelding
Tips voor de aanschaf van wandelschoenen en bergschoenen


Heb je je voorgenomen om meer te bewegen dit jaar en ga je daarom regelmatig een flinke wandeling maken? Met goede wandelschoenen –ook wel bergschoenen genoemd- maak je die voornemens waar. Zere of vermoeide voeten kun je dan in ieder geval niet meer als excuus gebruiken. Lees onze tips voor de aanschaf van wandelschoenen. 

Lees meer
DOOR
JOHN
door afbeelding

WELKE SCHOENEN DRAAG JIJ TIJDENS DE FEESTDAGEN?

Afbeelding

8 feestelijke schoenentips voor de hele familie.

December. De maand van feestjes. Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw. Mooie kleding en feestelijke schoenen. Lekker eten, cadeautjes, tijd voor familie.  

De familie Van Meer geeft u schoenentips en wenst u heerlijke feestdagen! 

Lees meer
DOOR
JOLANDA
door afbeelding

PROTECT, CLEAN, FEED, REPEAT!

Afbeelding
Tips voor onderhoud van je schoenen

Onderhoud van schoenen. Het is niet zo’n sexy onderwerp. Maar als je je schoenen zo lang mogelijk mooi wilt houden, dan moet je daar wel wat voor doen!

Moeilijk? Veel werk? Helemaal niet. Met de volgende drie stappen ben je er al. Inclusief bonus-tips voor schoenonderhoud.  

Lees meer
DOOR
HANS
door afbeelding

STAP UIT JE COMFORTZONE MET COMFORTSCHOENEN

Afbeelding

Gemakschoenen, comfortschoenen, gezondheidsschoenen. Hoe je  ze ook noemt, deze maand staat in het teken van de betere schoen voor je voeten. Nu hoor ik je denken: Jakkes, comfortschoenen. Dat klinkt als suf en saai. Die trek ik niet aan! In dit blog laat ik je zien dat je modieus voor de dag kunt komen én zonder zere voeten of andere klachten een hele dag kunt winkelen, wandelen en met de kinderen op stap. Stap eens uit je comfortzone en beleef magie met comfortschoenen. 

Lees meer
DOOR
JOLANDA
door afbeelding

ER ZIT MUZIEK IN ONZE NIEUWSTE WINTERSCHOENEN

Afbeelding

De nieuwe wintercollectie dames- en herenschoenen is er. De afgelopen maanden, kwamen de schoenendozen bij onze filialen binnen. Ik kon er niets aan doen. Tijdens het uitpakken van al die nieuwe, vers ruikende, modellen, ging ik spontaan zingen. Ik vind het altijd een feestje om de nieuwe laarsjes en boots, die we een jaar geleden inkochten, in mijn handen te voelen. Mijn zangkunst bespaar ik je. Maar ik vertel je wel welke schoenen je deze winter kunt dragen bij de verschillende kledingstijlen. En ik zorg voor een bijpassend muziekje. Lees en luister naar de wintertrends in schoenen voor hem en haar.

Lees meer
DOOR
WILLEMIJN
door afbeelding

STOER EN STEVIG! DE WINTERCOLLECTIE KINDERSCHOENEN ‘14/’15 IS BINNEN.

Afbeelding

Nieuwe kinderschoenen. Ben jij er al klaar voor? Wij willen er eigenlijk nog niet aan denken. Herfst. Winter. Regen, wind, vorst en misschien wel dikke pakken sneeuw. Het is onvermijdelijk. De slippers, sandaaltjes en linnen gympies moeten plaatsmaken voor dichte schoenen en laarzen. Gelukkig maakt gelukkig maakt de nieuwe collectie kinderschoenen veel goed. Want die is weer tof, al zeggen we het zelf. Stoer en stevig. Zo kunnen we de nieuwste kinderschoenen het best omschrijven. Lees hier alles over de trends voor jouw kinderen en hun schoenen.

Lees meer
DOOR
JOHN
door afbeelding

JE GAAT HET PAS ZIEN, ALS JE HET DOORHEBT

Afbeelding

Het is hoog tijd om nieuwe voetbalschoenen te gaan kiezen. Voor je het weet, kun je de velden weer op. En na die fantastische WK-voetbalzomer, hebben we er extra veel zin in. Want wat zagen we een spektakel op de Braziliaanse velden. Nee, ik heb het niet over de dribbels van Robben, het schot van die Columbiaan of de vliegende Hollander-kopbal.

Die voetbalschoenen! Nike, Adidas en Puma streden om voorrang wie het meest opvalt. Felle neonkleuren of de linker- en rechterschoen in een verschillende kleur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een aantal jaren terug hadden we deze schoenen als ‘belachelijk’ af gedaan. Nu zie je ook op de amateurvelden bijna alleen maar gekleurde kicksen. Op het gevaar af dat je mij voor oude, sentimentele man verslijt, wil ik hier een lans breken voor de saaie zwart-wit voetbalschoen. Want zoals Cruijff al zei: “Je gaat het pas zien, als je het doorhebt.” 

Lees meer
DOOR
HANS
door afbeelding

SLIPPERS AAN JE VOETEN, KAN HET NU WEL OF NIET? HET GROTE SLIPPER-DILEMMA.

Afbeelding

De temperaturen lopen op. Tijd voor iets luchtigs. Het liefst ook aan je voeten. Maar ja, slippers en sandalen… Kun je die naar je werk aan? Is het wel goed voor je voeten? En, zijn je voeten toonbaar om die zo bloot aan de wereld te laten zien? Drie dilemma’s over het dragen van slippers en sandalen op een rijtje. 

Lees meer
DOOR
JOLANDA
door afbeelding

SCHOENEN MAKEN DE MAN

Afbeelding

Mannen en schoenen. Dan denk je al snel aan mannen en foute schoenen. Bij vrouwen en schoenen daarentegen, denk je meteen aan hele andere dingen. Want de meeste vrouwen zijn dol op schoenen. Op het ziekelijke af, als je het mannen (én vrouwen) vraagt. Maar mannen? Die hebben duidelijk veel minder met schoeisel. Uitzonderingen daargelaten. Kleren maken de man, luidt het bekende spreekwoord. Maar als de blik van een vrouw langs dat strakke pak naar beneden glijdt en stuit op een paar afgetrapte en niet gepoetste schoenen, sta je als man mooi met 1-0 achter. Tijd voor verandering. Schoenen maken de man!

Lees meer
DOOR
HANS VAN MEER
door afbeelding

HIP OF GOED? ZES TIPS OM GOEDE éN HIPPE KINDERSCHOENEN TE KIEZEN.

Afbeelding

Als ouder kom je ooit op het punt dat je met je kind ruzie maakt in de schoenenwinkel. Jij wilt goede schoenen voor je zoon of dochter. Je lieve schat wil absoluut die glimmende prinsessenschoenen of die stoere schoenen met makkelijke klittenband. Dilemma! Geef je ze hun zin of hou je vast aan dat zinnetje in je hoofd ‘slechte voeten, krijg je door slechte kinderschoenen’. Waarom niet the best of both worlds? Goede kinderschoenen zijn al lang niet meer duf. Maar dat wil niet zeggen dat alle hippe schoenen goed zijn voor je kind. Hoe vind je de Dutch Design tussen de Action-snuisterijen? Zes tips om hippe én goed kinderschoenen te kiezen.

Lees meer
DOOR
JOHN ROELANDS
door afbeelding

MET DEZE SCHOENEN LOOP JE HIP HET VOORJAAR IN

Afbeelding
Kijken jullie ook al uit naar het voorjaar? Bloesem, langere dagen, korte mouwen, frisse kleuren en een zonnetje. Heerlijk!
Wat brengt de mode ons in het voorjaar 2014 en welke schoenen passen daarbij?
In de kleding zien wel veel printjes. Van tijgerstrepen tot bloemenprints en van Afrikaanse motieven tot grafische designs. Dat combineer met je een schoen met een printje of een kleurtje. Als je dat teveel van het goede vindt, is een schoen in een meer neutrale tint altijd goed.
Lees meer
DOOR
WILLEMIJN
door afbeelding